torstai 19. marraskuuta 2009

Keskeistä luettavaa

Blogini on ollut sivuraiteella viime aikoina, kun olen ottanut linjaksi olla enää puuttumatta jokaiseen älyttömyyteen mediassa ja ajassa - muutenhan kaikki aika menisi täällä manailemiseen. Ihmiset kuitenkin linkkaavat tänne ahkerasti, joten asiakaspalvelun nimissä tässä tärkeimmät jutut ettei tarvitse kaivella.

Lisäksi muistutan että kommenttiosio on auki, myös ja varsinkin kielteisten näkemysten esittämiselle. Erään rienablogin kommenteissa on kannatettu allekirjoittaneen "savustamista" työstään ja "toimenpiteisiin" ryhtymistä. Toivon että asianomaiset tahot avautuisivat täällä mieluummin kuin jossain muualla moderointijonoon tai tahmaavaan softaan juuttuneina. Sanavahvistus, ei moderointia (caveat: Seppo Lehto), ei sensuuria. Anna tulla ja kerro miltä tuntuu.

Miksi kirjoitan

Mitä mieltä rasismista - älä kommentoi jos et osaa lukea.

Miksi Päivi Lipponen on väärässä 1, 2, 3, 4, 5 - miten yksi ihminen edes VOI olla noin paljon väärässä niin monessa asiassa? Päivi voi.

Kaikkeen ei ole varaa - on valittava - polemiikkia.

Monikulttuurin riskit koulussa 1, 2, 3

Media valehtelee maahanmuuttajien koulumenestyksestä

Kestohitti! Linkatkaa ihmiset! Islamin vaatimat erikoisjärjestelyt kouluissamme

Oppimistulokset laskussa Ruotsissa - Rinkebyn ihme on valetta. Rinkebystä myös Leena Sharman ansiokasta SK:n artikkelia käsitelleessä jutussa

Elokuussa käsittelin Opetushallituksen raporttia. Lukemisen arvoinen paperi.


Tietysti blogissa on paljon muutakin, mutta uutta tavaraa ei nyt vain synny. Ei siksi ettei puitavaa olisi, vaan siksi että moni ajankohtainen ilmiö ei liity suoraan koulutukseen. En halua olla yleiskriittinen bloggari (tai bloggari ollenkaan, tämä on rasittavaa ja tylsää).

Keskustelu jatkuu Hommafoorumilla. Myös kommenttiosioni on auki, kaikille. Myös teille muille.