torstai 6. elokuuta 2009

Lisähuomio edelliseen

Tämä pieni huomio ansaitsee oman otsikkonsa, ettei se hukkuisi tekstimassaan. Omasta mielestänikin jaarittelen ja maalailen liikaa, joten yritän pyrkiä jatkossa lyhyempiin iskuihin. Samalla bloggaamisen kynnys pysyy mukavan alhaalla.

Edellisessä kirjoituksessa mainittu YLEn uutinen kertoo meille että

Maahanmuuttajapojat aloittavat peruskoulun jälkeiset opinnot jonkin verran tyttöjä useammin. Opetushallituksessa on huomattu, että maahanmuuttajatytöt eivät välttämättä hae opiskelupaikkaa toista kertaa, mikäli ensimmäisellä hakukerralla ei tärppää.


Tätä seuraa Astrid Thorsin huomio että

kaikissa kulttuureissa ei välttämättä kannusteta opiskeluun samalla tavalla kuin Suomessa.


Niin. Nuo maahanmuuttajat ja heidän erilainen kulttuurinsa.

Huomaatteko miten häikäilemättömästi termiä "maahanmuuttaja" käytetään? Oletan että Astrid viittaa lainatussa lauseessaan joihinkin tiettyihin kulttuureihin, mutta koska olen ennakkoluuloista ja rasismista vapaa, en pysty saamaan päähäni mitä kulttuureja Astrid tarkoittaa.

Onhan nimittäin Media opettanut meille että

Toisen polven maahanmuuttajat pärjäävät koulussa jopa kantaväestöä paremmin. Opetushallituksen tutkimuksen mukaan myös maahanmuuttajissa tytöt menestyvät koulussa poikia paremmin. - Ilta-Sanomat


What. The. Fuck.

Vakavasti puhuttuna tiedän kyllä mitkä kulttuurit pärjäävät ja mitkä eivät, ja niin tietää Astridkin. Me tiedämme myös miksi joidenkin kulttuurien maahanmuuttajatytöt jäävät ilman koulutusta. Me kaikki tiedämme.

Tarvitseeko edes sanoa ääneen? Ja uskaltaako?