maanantai 21. toukokuuta 2012

När du ser det kommer du bajsa tegelstenar.

Päättymättömässä taistelussa maahan tupsahtavien, kielitaidottomien ja toisinaan jopa lukutaidottomien lasten ja nuorten koulunkäyntioikeuden puolesta ylijohto julkistaa tasaisin väliajoin uusia wunderwaffeja keinoja, konsteja ja innovaatioita joilla mahdoton tehdään mahdolliseksi. Tärkeintä tuntuu olevan että projektin nimestä saa tarttuvan lyhenteen. Behold the glory of MANUVA.

Perusopetuksen päättövaiheessa maahan muuttaneet nuoret perus- ja toisen asteen nivelvaiheessa
MANUVA-hankkeen tavoitteena on edistää perusopetuksen loppuvaiheessa Suomeen muuttaneiden nuorten kokonaisvaltaista kotoutumista, mahdollistaa jatko-opintoihin siirtyminen sekä ehkäistä koulupudokkuutta.
Tavoitteeseen pyritään luomalla koulutuspolku kohderyhmän nuorille. Polku sisältää kaksi perusopetukseen valmistavan opetuksen MANUVA-ryhmää, jotka on suunnattu 15-16-vuotiaille nuorille. Hankkeen toisena toimintavuonna 2011-2012 perustetaan kaksi Avoin MAVA -ryhmää, jotka toimivat jatkoryhminä MANUVA-ryhmien oppilaille. Hankkeen osana kehitetään lisäksi valmistavan opetuksen yhteydessä tapahtuvaa sosiaaliohjausta. MANUVA-ryhmissä toimii valmistavan opetuksen opettajan työparina sosiaaliohjaajat. Toimintaa kehitetään yhteistyössä sosiaaliviraston kanssa.
Hankkeen pilottikouluina toimivat Myllypuron yläasteen koulu sekä Haagan peruskoulu.

Tässä on kyllä vaikea nähdä mitään uutta ja ihmeellistä.  Eri tavalla haasteellisille (kuten luku- ja kirjoitustaidottomille) tehdään oma ryhmä ja kaista.

Toivotan hankkeelle onnea, luonnollisesti. PDF-muotoinen esite on niin ihanan pirteä ja tulevaisuustoivoinen että tuhon manaaminen hankkeelle olisi kuin kissanpentua potkaisisi.

Tämän bloggauksen otsikko on englanniksi "when you see it you'll shit bricks." Tällä pikku vitsillä viittaan MANUVA-esitteen kuvitukseen. Katso ja kakkaa tiiliskivi. Varsinkin jos olet luku- ja kirjoitustaidoton ulkomaalaisnuori.


Nopein hoksaaja saa jälki-istuntoa.