maanantai 21. toukokuuta 2012

Lopullinen ja ehdoton kiertolaiskannanotto

Itä-Euroopan, tai oikeammin itäisen EU:n kiertolaisten seikkailut Suomessa ovat kuin paha uni joka ei lopu.

Suomen kannalta ainoa kestävä ja kiertolaistenkin kannalta humaanein ratkaisu on kieltää yhdenkään kiertolaisen tulo maahan, millään verukkeella. Vapaa liikkuvuus ja Schengen ovat paperia. Mikä on paperille painettu, voidaan toisella paperilla pyörtää. Viranomaisten mielikuvituksella ei ole rajoja kun vain halutaan keksiä jokin syy miksi maahantulo nyt vain kertakaikkiaan ei käy. Äänestäjien tehtävä on varmistaa että virkamiehet löytävät tuon rajattoman voimavaransa ja suuntaavat sen oikein.

Kiertolaisongelma maailmassa ei ratkea koskaan. Kiertolaisongelma Suomessa ratkeaa yhdellä päätöksellä, virka-aikana, eikä maksa mitään. Tuotot kasvaneena viihtyisyytenä, turvallisuutena ja luottamuksena viranomaisiin ovat mittaamattomat.


Ainahan saa unelmoida. Palataanpa todellisuuteen.

26.8.2011, blogini ollessa horroksessa Suomen Kuvalehti julkaisi kirjoituksen jossa todetaan:

”Vantaalla kouluun pääsevät myös paperittomien lapset”, sanoo Vantaan kaupunginvaltuutettu Kimmo Kiljunen (sd).

Hän vieraili Kalasataman romanileirissä. Mieleen jäivät autoissa nukkuvat romanilapset.

”Leiriytymisen olot ovat täysin sietämättömiä. Kyse on rakenteellisesta ongelmasta”, Kiljunen toteaa. Hän soitti Vantaan apulaiskaupunginjohtaja Elina Lehto-Häggrothille (sd), joka puolestaan varmisti asian etenemisen: myös leirissä asuvien lapset pääsisivät Vantaalla kouluun.
-----

Helsingissä leirilasten oppivelvollisuus käsittelyssä

”Helsingissä oppilaita ei käännytetä pois koulusta paperien puutteesta”, sanoo Helsingin perusopetuksen päällikkö Marjo Kyllönen. ”Kuntapaikkaa ja henkilöllisyystunnusta ei tarvita. Ratkaisevaa on asumisen pituus ja osoite, jonka perusteella määrätään koulupaikka.”

Leirissä asuvien romanilasten oppivelvollisuus on juuri käsiteltävänä Helsingin kaupungin opetusvirastossa.
-----
(Silloisen kouluksesta vastaavan apulaiskaupunginjohtaja, sosiaalidemokraatti Tuula) Haataisen mielestä romanisiirtolaisten lasten oppivelvollisuus täytyisi linjata valtakunnan tasolla opetushallituksessa ja ministeriössä. Kunnassa asioita ratkotaan arkitasolla.

Pääkaupunkiseudulla sekä Turussa ja Tampereella oppivelvollisille kielitaidottomille lapsille opetetaan suomen kieli niin sanotulla valmistavalla luokalla. Vuoden kuluttua lapset siirtyvät asteittain ”suomi toisena kielenä” -yleisopetukseen. Rahoitus tulee osin valtiolta, loput kaupungilta.

Marjo Kyllösen mukaan valmistavilla luokilla on hyvin tilaa, eikä lisäkuluja tule, ellei uusia ryhmiä jouduta perustamaan. Eniten maksavat tilavuokrat ja opettajien palkat. Oppilaille hankittavat opetusmateriaalien kustannukset eivät ole merkittäviä.

”Laki lähtee siitä, että kaupungin alueella asuville kuuluu järjestää perusopetus. Opetusvirasto selvittää parhaillaan minkälaisia yhteistyökuvioita tarvitaan kokonaisuuden kannalta, jotta pystymme vastaamaan olemassa olevaan tilanteeseen”, Haatainen selvittää.

Päätöksiä Helsingin kaupungin osalta voidaan odottaa lähiviikkoina.

Tämä siis elokuussa viime vuonna. Perinteiseen sosiaalidemokraattiseen tapaan kaikki on ilmaista tai lähes ilmaista, koska rahoitus tulee valtiolta ja kunnalta. Edes valmistavista luokista ei koidu kuluja (ellei ryhmiä perusteta lisää.) Tämä kuulostaa hienolta. Sateestakaan ei ole haittaa picnicille ellei taivaasta putoa vettä.

Mitä sitten tapahtui?

Kertokaa joku jos tiedätte. Opetusvirasto ei ole katsonut tarpeelliseksi tiedottaa päätöksistään mediassa tai omilla sivuillaan. Mantra kaikkien oikeudesta koulutukseen toistetaan monella kielellä. Ulkomaalaisten kouluihin hakeutumisesta tiedottaa kai sitten sivuilla annettu puhelinnumero ja email-osoite.

Tästä voimme päätellä ettei mitään päätöstä edes tarvittu. Oikeus koulutukseen ON. Yhden valmistavan luokan koko on muuten 12 oppilasta. Yksikin itäeurooppalainen klaani joka keksii tuoda lapsensa päivähoitoon aiheuttaa kunnan kukkaroon yhden opettajan + luokkahuoneen kokoisen mustan resurssiaukon.

Sitä suurempi syy katsoa ettei maahan pääse luiskahtamaan asiattomia kulkijoita.

Kiertolaisten tunnettu koulunhylkimisominaisuus estänee edes tämän ongelman räjähtämisen käsiin, mutta kunhan riittävästi maanitellaan ja tiedotetaan, kyllä joku saattaakin levähdysalueen tee-se-itse-kaatopaikallaan keksiä tuoda lapsensa kouluun.

Sitten nähdään se kun allekirjoittanut kävelee koulusta ulos viimeisen kerran työntekijänä.

Koulu ei voi aikä saa ottaa vastuuta sellaisten perheiden lapsista jotka elävät nyt nähtyjen kiertolaisten tavoin. Mainitulla porukalla ei ole millään kokoonpanolla mitään asiaa yhdenkään suomalaisen koulurakennuksen sisäpuolelle. Kyseessä on koulussa jo olevien, suomalaisten (ja mamu-)oppilaiden hengen, terveyden ja omaisuuden turva.

Ajatelkaa nyt edes mamuja.