perjantai 20. maaliskuuta 2009

Valkoinen, nuiva kausi

Hei taas, lukijat. Olen pitänyt pientä bloggausvapaata, samasta syystä kuin varmaan monikin alan bloggaaja (alan bloggaajalla tarkoitan maahanmuuttokriittisiä kirjoittajia - no niin, olen tunnustautunut maahanmuuttokriittiseksi). Syy on se, että kun katsoo maamme nykytilaa ja kehitystä kriittisesti, alkaa nähdä pieniä ja suurempia älyttömyyksiä joka paikassa. Maahanmuuttokriittisyyteen "palaamista" (haha) voi verrata Matrix-elokuvan punaiseen pilleriin jonka syöminen paljastaa kaiken näkemäsi kuvitelluksi. Nuivan pillerin nielaistuaan alkaa nähdä merkkejä suunnattomasta salaliitosta jonka tarkoitus on raunioittaa maamme ja hyvinvointivaltiomme. Tästä havainnosta nousee suuttumus, turhautuminen ja halu tehdä asioille jotakin.

Minun tapani toimia on ollut tämä blogi. Olen yrittänyt täyttää oman valistusvelvollisuuteni kirjoittamalla koulutusta koskevista aiheista, eikä aina edes maahanmuuttoa sivuten.

Jokainen "nuiva" kirjoittaja tunnistaa varmasti tilanteen jossa turhautuminen ja suuttumus alkaa vaarantaa tuotannon asiallisuuden ja objektiivisuuden. Minun kyllästyspisteeni saavutettiin. Suomeksi sanottuna vitutti niin ankarasti että laitoin näppiksen naulaan vähäksi aikaa. Hommafoorumiin saattoi tulla vähän tavallista kitkerämpää kuittia. Enimmäkseen on kuitenkin ollut parempi olla kirjoittamatta kuin kirjoittaa ilkeää tai vihaista tekstiä. Toisaalta aikaakin on ollut aika vähän.

Yksi merkittävä asia on ollut vähemmistövaltuutetun toimiston aktivoituminen. Noitavainot ovat alkaneet tosissaan. Varoittavia esimerkkejä ja ennakkotapauksia haetaan. Vv Johanna Suurpää havittelee väärinajattelijoiden rankaisuvaltaa käyttämällä työrukkasinaan virkamiehistöä ja oikeuslaitosta. Näissä oloissa varovaisuus on valttia. Voidaan sanoa että luomansa pelon avulla Johanna voittaa - ihmiset ovat mieluummin hiljaa kuin oikeassa omalla nimellään. Mutta jos Johanna ja muut virkansa turvin demokratiaa nakertavat uskonsoturit olisivat ajan tasalla, he ymmärtäisivät etteivät netin käyttäjät tarvitse lukemilleen ajatuksille päivystävän dosentin kasvoja. Jos ajatus on hyvä, ei haittaa vaikka sen sanoisi anonyymi nobody.

Kansalaisaktivismi on nousussa.

Palatakseni alussa vihjaamaani pohjaan palamiseen... Harkitsen silti vakavasti ennen kuin kirjoitan harmistukseni syistä. Jotain voinette päätellä siitä että asia koskee esiin tulleita seikkoja erään uusvähemmistömme toimintatavoista ja taloudellisesta pärjäämisestä näinä vaikeina aikoina.

Sen lisäksi ja päälle tulevat tietysti uutisvirrassa ajelehtivat pienet vihjaukset siitä että elämäämme todellakin hallitsee jonkinlainen lumetodellisuus. Tuhannet uudet turvapaikanhakijat. Sadat täysi-ikäiset ankkurilapset. Kymmenien vastaanottokeskusten tarve. Keskustahotellien ja korpimotellien muuttuminen hätämajoitukseksi maahamme ilmestyneille hädänalaisille. Yltyvä ja kiihtyvä rummutus erilaisuuden ihanuudesta ja suomalaisten asenteiden huonoudesta. Vähemmistövaltuutetun ahkerointi suiden sulkemiseksi perusoikeuksien kustannuksella. Ja kaiken yllä presidenttimme äidillisesti hymyilevät kasvot.

Teen varovaisen paluun julkistamalla joitakin laukkuun kertyneitä linkkejä.

KouluHelsinki –lehti on opetusviraston neljä kertaa vuodessa ilmestyvä henkilöstölehti. Viime vuoden viimeisen numeron kansi on kyllin tuomaan tietäväisen hymynkareen jokaisen "nuivan" huulille. Tämä on juuri tätä. Voin taata että koko lehti on lukemisen arvoinen. Mutta uusin KouluHelsinki (ei vielä verkossa, 20.3.) on myös tiukkaa tavaraa. Sivulla 7 keikistelee Helsingin opetuslautakunnan uusi jäsen, Perussuomalaisten (sit.) Jussi Halla-aho. Kysyttäessä tärkeimpiä asioita joihin haluaa lautakunnassa vaikuttaa, Halla-aho vastaa:

Ennen kaikkea haluan seurata sitä, kohdistetaanko hupenevia resursseja koulun perustoimintoihin vai johonkin muuhun.


Sanoisinko että jalo päämäärä.

Saan postia jossa kysellään islamin ja muiden uskontojen opetuksesta kouluissamme. Saman lehden sivulla 21 raportoidaan opetusviraston seminaarista jossa käsiteltiin islaminopetuksen haasteita:Panittehan merkille tahon jonka kanssa pääkaupunkiseudun kunnat tekevät yhteistyötä? SINE - Suomen Islamilainen Neuvosto. Kuulostaa todella ammattimaiselta ja asiantuntevalta organisaatiolta. Lukekaa itse.

PROFEETTA MUHAMMEDISTA JA ISLAMOFOBIASTA

Eri tahoilla internetissä ja muualla on esiintynyt muslimeja loukkaavia väitteitä profeetta Muhammedista, jotka täyttävät islamofobian tunnusmerkit. Tämän päivän maailmassa ei ole yhdentekevää, mitä julkisilla kanavilla sanoo jostain ihmisryhmästä, sillä pahimmillaan islamofobialla lietsotaan ihmisiä yhtä kansanryhmää, muslimeja vastaan. Olemme lisäksi koonneet alle lyhyesti asioista Profeetan elämästä...


SINE kerää tietoja muslimien syrjintätapauksista ja voi välittää tiedot anonyymeina tapauksina viranomaisille!


Epäilemättä.

Koska aion palata uskonnonopetukseen tulevassa kirjoituksessa, pyydän lukijaa tutustumaan tekstiin itsenäisesti. Koulun perustehtäviä ja resurssien priorisointia pohtivien kannattaa lukaista ajatuksella vasen alanurkka, joka päättyy sanoihin"... Krisna-tietoisuudessa." Kyllä, luitte aivan oikein.

Veroeurosi työssä!

Opettaja-lehden verkkopalvelu on tätä kirjoitettaessa huollossa, mutta uusin lehti kertoi että vain kymmenenesosa romaneista saa opetusta romanikielessä. Tämän hätkähdyttävän huomion hätkähdyttävyys tosin laimenee, kun tutustuu juttuun. Romanikieli, tuo olennaistakin olennaisempi osa Suomen romanien kulttuuriperintöä, ei nimittäin ilmeisesti ole kenenkään äidinkieli. Silti sen opettamista yhteiskunnan varoilla pidetään arvokkaana.

Mistäs sen tietää vaikka romaneita vaivaava työttömyys ja rikollisuus johtuisivat siitä että heidän oman kielensä opetusta on instituutionaalisesti laiminlyöty.

(Humoristisena välihuomiona, joka toivoakseni ei johda yhteydenottoon vähemmistövaltuutetun puolesta, esittelen Octaviuksen blogin kommenttiosiosta löydetyn linkkivinkin. Joku vantaalainen ei pidä graffitista, eikä ihan hirveästi romaneistakaan. Kumma juttu.)

Toinen asia jota aion käsitellä (ja tämän lupasin jo uudenvuoden lupauksissanikin) on vähemmistökielten opetus. Yllä oleva liittyy löyhästi tähänkin. Helsingin kaupunki rahoittaa noin 40:n vieraan kielen opetusta äidinkielenä.

Takuulla toinen toistaan tärkeämpiä kieliä. Perustehtäviä, siis.

Ulkomaanosiossa katse kohdistuu lahden taakse, entiseen emämaahamme Ruotsiin, jolla on huima etumatka meihin nähden kilpajuoksussa kohti monikulttuurista tulevaisuutta. Eri tavoilla tietooni tulleita Ruotsi-uutisia viikon varrelta:

MTV3: Ruotsissa irtisanotaan opettajia. Kun rahat loppuvat, nähdään mistä on varaa leikata. Ledsen, kollegor!

Ruotsissa lama koettelee jo kouluja. Yli tuhat opettajaa on saanut varoituksen irtisanomisesta. Heistä 319 on jo sanottu irti. Ruotsalaislehti Aftonbladetin mukaan lähes puolet maan kunnista suunnittelee varoittavansa yhä lisää opettajia.

Ruotsissa on varoitettu jopa 15 000 julkisen sektorin työpaikan häviävän - joiden joukossa paljon koulussa työskenteleviä - jos mitään ei tehdä taloustilanteelle.

Yksi kovimmin kärsivistä kunnista on Borlänge, jossa jopa viidesosa kunnan 500 opettajasta voi pian olla poissa töistä.

- Olemme huolissamme. Lapsilla ei tule olemaan opettajaa joka tunnilla, ja erikoisopettajat tulevat katoamaan, sanoo Nygårdskolanin opettaja Lotta Lagnelius.

Borlängen kunnallisneuvos Nils Perssonin mukaan muuta vaihtoehtoa ei kuitenkaan ole.

- Täytyy säästää kaikkialta, myös kouluista, vaikka se olisi viimeinen asia, mitä haluaisi tehdä, hän sanoo.

Maan opetusministeri Jan Björklund ei lupaa lisäresursseja kevään budjettiin.


Uusisuomi.fi: Opettajaa lyötiin nyrkkiraudalla kesken oppitunnin. Mikä noita ruotsalaisia vaivaa?

Ruotsissa malmöläinen opettaja sai nyrkkiraudasta kesken koulupäivän. Kolme naamioitua miestä ilmestyi hänen luokkaansa kesken koulupäivän ja pahoinpitelivät häntä, kertoo Dagens Nyheter.

Hieman yhdentoista jälkeen aamupäivällä hänen luokkaansa ilmestyneet miehet kysyivät opettajalta erästä nimeä. Kun opettaja vastasi hänen olevan kyseinen henkilö, miehet kävivät tämän päälle. Yksi heistä löi opettajaa verisesti nyrkkiraudalla.

Koulun rehtorin mukaan oppilaat menivät shokkiin, kun he näkivät miesten pahoinpitelevän opettajaansa kesken tunnin. Opettaja ei itse kuitenkaan joutunut shokkiin. Hän lähti miesten perään.

Pakoon pötkineet miehet hajaantuivat, mutta malmöläisen opettajan onnistui saamaan yhden henkilön kiinni. 21-vuotias mies on poliisin hallussa. Hänellä on rikostausta. Kaksi muuta tekijää ovat edelleen vapaalla jalalla.


Eivätkä Ruotsin vastoinkäymiset lopu tähän. Nyt jopa turvapaikanhakijat karttelevat Svea-mamman hupenevia helmoja!

The Local: Sharp drop in asylum applications to Sweden.

Eivät kai maailman turvattomat ole löytäneet jotain uutta onnelaa - vaurasta, vakaata ja vapaata?

Sama lehti kertoo myös Rosengårdin ympärivuotiseksi muodostuneesta kokonpolttoperinteestä.

Eikä Ruotsinkatsaus olisi täydellinen ilman tätä tietoa: Somalian kapinallisia islamisteja johtaa ruotsalainen!

Vaikka sehän kyllä tiedettiin että kolonialistisella Ruotsilla on jo pitkään ollut vaikutusvaltaa etelän mailla. Efraim Pitkätossu-niminen onnensoturi on jo vuosikymmeniä vaikuttanut Kurrekurredutmaassa neeker... afrikkalaisamerikkalais... hottentottikuninkaana.

Kannatti tosiaan repäistä irti länsinaapurista jo 200 vuotta sitten.


Kyllä tämä tästä. Nyt kaikki kirjoittelemaan nimiä adresseihin ja kannattajakortteihin. Sillä lailla Homma nousee, ja joka vaaleissa vähän lisää.